CHASE THAT DREAM GURL !

YOU GIVE ME RAINBOWFEELING #4

Mist 6

“Something new… Something blue… Something borrowed and something… OLD…”

Nu skal det hele jo ikke handle om “My Rainbow Tee” 🙂 – Selvom det er fristende og det eneste jeg har lyst til at skrive om for tiden !

Men… Der var jo også noget om, at jeg skulle giftes næste år med the love of my life, min Curly man… Mikkel <3 Ihhh hvor jeg glæder mig til at sige “JA !” til min smukke mand og blive en “Mathilde Prins“. I know ! Prins !! Et sejere efternavn skal man lede længe efter. Haha ! 😀 Der er dog stadig ret lang tid til, og alligevel føler jeg tiden flyver afsted. Det kan hurtigt blive juni 2018 ! Som i øvrigt godt må vise sig fra sin mindre regnfulde side næste år, hvis man må sige noget !! Haha ! Liiiidt for meget regn Frøken Sommer !

Vi er egentlig ret godt med i planlægningen tror jeg. Vi har fundet dato, stedet hvor festen og vielsen skal finde sted, kok, fotograf, service, bartendere, musik … Og “save the date” lander snart i gæsternes postkasser 😉 Så vi føler os ok med så langt.. Så godt…

En anden vigtig, vigtig ting at få styr på er jo selvfølgelig kjolen <3

Mange har spurgt ind til den… Og det forstår jeg godt 🙂 For hvad mon jeg finder på ? De fleste tror jeg kommer i et farverigt skrud af den anden verden, og andre tror jeg tager fusen på folk og går helt traditionelt til værks 😉 Hihi ! Det er sjovt at høre hvad folk gør sig af tanker…  Jeg vil ikke afsløre alt for meget om farveskalen endnu, men jeg kan fortælle jer at jeg skal giftes i min mors kjole (fra 80´erne !!!). Lige siden jeg var lille har jeg drømt om, at blive gift i min mors kjole, og nu bliver det endelig en realitet ! Jojo.. Den har da været prøvet på et par gange i løbet af årene … Men nu er der faktisk en “lovlig” grund til at prøve den på igen og igen… Og igen 😀 Jeg har aldrig drømt om en dyr prinsesse kjole. Jeg vil hellere prioritere de penge andre steder til festen… Og på et par fine sko som jeg også kan bruge bagefter (Gud hvor jeg lyder praktisk !!! Det ligner ikke mig ! Haha! Det må være “soon 30” der snakker). Og så er kjolen bare lige i min ånd. Den vintage, den har været båret af min elskede mor og så er den bare så smuk !

Som nævnt er den fra 80´erne… Dog ikke den der klassike marengskjole med gigantiske skulderpuder. Den er mere enkel og romantisk, men den skal stadig opgraderes så den matcher mig og 2018 lidt bedre 😉 Derfor har jeg allieret mig med aller fineste Mist som jeg kender fra mit arbejde i Monki, og som er uddannet beklædningshåndværker på Island. Hun skal hjælpe mig med at “opgradere” min kjole. Det er den hyggeligste og fedeste process at være så meget med ind over at skabe sin egen brudekjole ud fra en allerede eksisterende kjole. Ovenikøbet sammen med en som er ligeså passioneret som mig selv ! LOVE ! <3

Hun er skøn hende Mist, og jeg har taget en snak med hende omkring brudekjoler, hvad der kendetegner hende som designer og hendes tusind drømme… Og vores fælles kærlighed til chokolade 😉

Se med nedenfor

Let me introduce:

PALE MIST <3

mistNAVN:
Særós Mist Hrannarsdóttir A.K.A Pale Mist
ALDER:
25 År

BESKÆFTIGELSE:
Fashion Freelancer & Nystartet Blogger @ PALE MIST
Design & Production @ Rad Susie Clothing
Visual Merchandiser support & Sales Advisor @ Monki købmagergade
Meget snart Bachelorstuderende @ Copenhagen Business School
SOME LINKS:

Instagram @pale.mist
Facebook @palemisty
Pinterest @palemisty

Blog @ www.palemisty.wordpress.com

Hvad er du for en filur Mist ?

Jeg er en håbløs romantiker med en sød tand. Jeg elsker at danse natten lang, ae bløde dyr, synge karaokee og at fordybe mig i mine kreative projekter.

Hvis jeg gav dig et Hvidt lærred og du skulle male det med DIG ? Hvordan ville det så se ud ? 🙂

Jeg forestiller mig en masse bløde farver, som smelter forsigtigt ind i hinanden. Når man kigger nærmere, så ser man at farverne danner noget der kunne ligne bjerglandskaber med vandfalde og skyer formet som kattehoveder og træer formet som softice? hihi! Det er nok rimelig meget mig.. !

Hvordan startede din “design karriere” ?

Første gang jeg begyndte at lave produkter ud af mine idéer, var dengang jeg gik i 9. klasse. Jeg havde fået praktikplads i ?HUSET? som var et åbent kreativt værksted i Århus. For mig var det en paradis -derinde havde man alle forudsætninger til at skabe lige det man ville. Om det var keramik, metal, tryk, tekstil eller noget helt andet. I løbet af praktikken lavede jeg en tryk-ramme, ud fra en tegning jeg havde lavet. Motivet trykkede jeg på 8 t-shirts som jeg så solgte til mine veninder og afholdt fotoshoot hvor de hver især havde sin t-shirt på! Der fik jeg virkelig blod på tanden for den slags projekter. Et år efter, stod jeg så klar med min første kollektion, hvortil jeg afholdt et fotoshoot og modeshow. Min morfar havde givet mig min første symaskine, og på en eller anden måde fik jeg kradset mig igennem at sy 21 styles til collection YOUNG.

Hvad karakterisere dit design ?

Mine designs har udviklet sig meget igennem tiden. Dog hører jeg tit, at folk synes jeg har et særligt præg gennem alle mine designs. Jeg elsker at fortabe mig i detaljer – for mig er det tit det sjoveste ved et stykke tøj.

Jeg synes den kvindelige krop er noget af det smukkeste verden har skabt. Derfor synes jeg også at det er allersmukkest, hvis man kan fremhæve nogle af de feminine træk. Fx. talje og ryg. En kvindes bare ryg, er sådan en smuk ting! Sidst men ikke mindst er mine designs tit meget romantiske, hvor jeg bestræber mig på, at skabe et elegant, feminint men også et finurligt udtryk.

Hvad/hvem inspirerer dig ?

Inspiration er alt omkring, hele tiden! Mine hverdagsomgivelser kan være så inspirerende, bare man giver sig tid til at stoppe op og fange de små sjove, og smukke ting i hverdagen.
Jeg også kan blive inspireret af styling i film og serier, af diverse farverige instagrammere og modigt klædte mennesker på københavns gader.
Men naturen er også en kæmpe inspirationskilde. Jeg er så heldig at være opvokset i Island, hvor naturen altid var tæt på, storslået som den er. De former, farver, kræfter og bevægelser som er i naturen kan man hente uendelig meget inspiration fra. Vores verden er så smuk.

Er der et design du er særligt stolt af ?

Jeg er især glad for min trejde kollektion, som jeg lavede i 2014: Collection Ladies. Særligt den bordeaux røde buksedragt med lange ben, samt den beige, med lange frønser i ryggen.

Mist 8mist 10.pngHvad lægger du særligt vægt på i dine designs ?

For mig er det vigtigt, at den som bærer designet føler sig godt tilpas og smuk iført det. God konstruktion og feminine silhouetter, med nogle finurlige detaljer. I de tider vi lever i nu, synes jeg også det er vigtigt at man stræber efter at lave så bæredygtige designs som muligt – bruge de naturlige tekstiler som holder godt og længe og lave klassiske designs som man kan bruge i gennem mange år. Slow fashion er noget jeg stræber efter at arbejde ud fra, som også er det eneste rigtige for denne modeverdens fremtid – hvis vores klod skal overleve! Klicé men sandt!

Hvis du skal beskrive min brudekjole med 3 ord, hvilke ville det så være ?

FUN – VIVACIOUS – FEMININE

mist 9.png

Mood for min brudekjole(R)… Hihi … Who knows? Er der mon to kjoler i spil ?! Hmm……..

Hvad skal man især overveje inden man får syet en brudekjole fra bunden ?

Man skal have gjort sig nogle tanker om, hvad man bedst kan lide at fremhæve ved sin krop. På den store dag, skal man have det allerbedst, derfor er det vigtigt at man føler sig komfortabel og exceptionelt smuk i sin kjole – og når man får den syet fra bunden, så er alt det nemlig muligt! Det sværeste er muligvis at begrænse sig!
Skal man kunne danse i den? drikke bobler uden at være bange for at spilde? og evt have mulighed for at bruge kjolen igen..? Det er alt overvejelser som kun ville være til fordel, hvis man gjorde sig inden.

Mist-12-4084972288-1503431961535.jpgHvad er det sjoveste ved at sy brudekjoler ?

Jeg synes virkelig at bryllupper er noget af det mest fantastiske mennesket har opfundet. Det at få lov til at sy drømmekjolen, netop til den store kærligheds dag, for en forelsket brud er sådan et smukt projekt. Så meget kærlighed, engagement og skønne drømme som man får lov at tage del i. Når det kommer til brudekjoler, så skal der også gerne gøres ekstra meget ud af det. For mig som designer betyder det, at jeg kan blive rigtig positivt udfordret kreativt, hvor jeg virkelig får mulighed for at udfolde mine designs og lave noget helt specielt og kunstnerisk.

Hvad er det mest udfordrende ?

Det mest udfordrende er nok selve håndværket som tit bliver meget omstændig- mange detaljer som skal håndsyes osv. for at få det allerbedste resultat. Samtidig med kravet om at den skal være perfekt – til den perfekte dag, både fra mig selv og fra bruden.

Hvis du kun skulle gå i en farve resten af dit liv, hvilken en skulle det så være ?

BORDEAUX ? !!

mist-13.jpgHvad er dit yndlingsslik ?

CHOKOLADE!! Jeg er sådan en vild chokolade pige, og endnu bedre hvis det er chokolade+lakrids slik fra ISLAND YAY!!

Hvad drømmer du om for tiden ?

Wow jeg har altid lidt af et kaos op i mit hoved og kildren i min mave, fremprovokeret af alle de idéer som konstant opsøger mig haha! Men lige NU.. så drømmer jeg faktisk lidt om at lave en mini-produktion af Collection Ladies og oprette en webshop, koblet til min blog?.. Det ville være starten på noget nyt vildt for Pale Mist. Men jeg må lige holde en smule igen, nu hvor jeg skal fokusere lidt på studie og ikke vil gå forhastet til værks når det kommer til at lancere Pale Mist første salgsproduktion, på helt egen hånd.

Hvad ville du ønske der var mere af i den her verden ?

Jeg ville ønske at der var mere respekt for naturen og for hinanden. Jeg ville ønske at der var mere samhørighed mellem vores verends mennesker. OG FLERE KILLINGER i hverdagen!

<3 Pale Mist

Mist 5.jpg

 

GemGem

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHASE THAT DREAM GURL !