WARDROBE CHALLENGE

YOU GIVE ME RAINBOWFEELING!

hækling

Jeg har altid haft en passion for kreative “upcoming” designere og kunstnere. Dem der tør stå ved det de tror på, og kun lader sig drive af deres kreativitet og ikke af hvad de tror, andre forventer af dem.

Jeg har derfor besluttet mig for at introducere jer til nogen af de mennesker som jeg finder inspirerende og som rører noget i mig på den ene eller den anden måde her på bloggen. Måske de også vil røre noget i jer 🙂

Hende der skal sætte festen igang, er én I nok kan genkende navnet på fra min instagram.

Det er nemlig Frk Laura Takahashi Christiansen aka Laura Hjertefryd. Hækleprinsessen over dem alle 🙂

Jeg stødte på Laura på min instagram for lidt over 1 år siden og jeg faldt med det samme pladask for hendes farverige hækle univers. Hendes stil gik simpelthen lige i “myrainbowfeeling”. Hun laver hovedsagligt ting til børn, men som I ved finder jeg stor inspiration i det “barnlige univers” og fik hurtigt ideer til hæklerier der kunne twistes til en voksen 🙂

Jeg har taget en lille sludder med hende om hækling, farver og drømme.

Se med nedenfor <3

Let me introduce:

Smukke, smukke Laura Hjertefryd i sin yndlings regnbue kjole fra Otherstories

Laura.png

Navn: Laura Takahashi Christiansen // Laura Hjertefryd

Alder: 22 år

Beskæftigelse: Danskstuderende på Københavns Universitet

Social media links: https://www.instagram.com/laurahjertefryd/

Hvis jeg gav dig et hvidt lærred og du skulle male det med “DIG” hvordan ville det så se ud og hvor ville jeg hænge det op?

Laura: Jeg elsker dejlige klare farver og pastelfarver, især lyserød, og skulle et hvidt lærred males med ?MIG?, er det klart disse farver, jeg ville vælge. Motivet skulle paradoksalt nok fremgå i et systematisk kaos af blomster og prikker, da jeg føler, at det ville være at male mit kreative sind og min personlighed, glad og mystisk. Haha! Som nogle måske kan fornemme, tænker jeg faktisk lidt på mit lærred inspireret af den fantastiske japanske kunstnerinde, Yayoi Kusama. Hun har virkelig rørt noget i mig, og er i det hele taget en stadig inspirationskilde.

Hvad karakterisere dine hæklerier?

Laura: En kæmpe vifte af farver kombineret i eventyrlige designs præget af individualitet og hjertefryd <3

En af de ting, der karakteriserer mine hæklerier, er mine dukker, som alle er unikke.”

Hvor fandt du interessen for hækling ?

Laura: Jeg var 15 år gammel, og min søster og jeg skulle på bilferie til Italien med min mormor og morfar. Det er mange timer i en bil, og jeg brugte en hel del tid på at tegne, hvilket jeg altid har haft interesse for. Dog blev det pludselig en tand for ensartet, og da jeg ikke er typen, der vil stille sig tilfreds med kedsomhed, spurgte jeg min mormor, som sad og hæklede, om jeg ikke kunne låne noget af hendes garn. Det resulterede i, at jeg på turen til Italien, med hjælp fra min mormor, nåede at hækle en hel sommertop, hvilket jo var meget ideelt til en sommerferie.

Hvorfor tror du hækling er blevet så trendy på det seneste?

Laura: Egentlig tror jeg altid, at det har været ?trendy? på en eller anden vis. Jeg kan i hvert fald huske, at min mor og min moster hæklede en del sommerbluser og lignende i min barndom. At det nu fornemmes som en trend, kan måske være i forbindelse med Instagram, hvor der er opstået tusindvis af interesseprægede fællesskaber, hvor man kan give og finde inspiration. Førhen har det jo bare været noget man sad og lavede hjemme i stuen, men nu kan alle der lyster pludselig følge med på skærmen. Vildt fedt, synes jeg!

Hvad/hvem inspirere dig til dine fantastiske hæklerier ?

Laura: Det er nok langt fra en hemmelighed, at du inspirerer mig helt vildt meget i din kærlighed til farver og din legesyge stil. Derudover finder jeg egentlig inspiration mange steder fra. Som nævnt føler jeg mig til stadighed inspireret af Kusamas kunstudstilling, hvilken jeg så på Louisiana i 2015. Ellers er der virkelig altid inspiration at hente i modeverdenen og i interiøruniverset, hvor der på det seneste er blevet leget en del med flotte farvekombinationer.

Hvad er det vildeste du har hæklet ?

Laura: Den var svær? Jeg ved ikke, hvad jeg vil beskrive som det vildeste, men der er da en ting som jeg er særligt stolt af at have hæklet, og det er min Harley Quinn dukke. Jeg så Suicide Squad i biografen, og blev som mange andre fanget af Harley Quinn karakteren spillet af den smukke Margot Robbie, og så hæklede jeg ellers. Udseendemæssigt tog jeg primært inspiration fra den oprindelige Harley Quinn fra de gamle tegneserier, og så gav jeg hende et personligt præg i mit valg af farver og uniform. Hvis I, der læser med, kan holde på en hemmelighed, så synes jeg faktisk, at hun er så sej, at jeg ikke vil af med hende 😀

Laura dukke 2.png

“Min Harley Quinn dukke, hvilken er et godt eksempel på, hvordan jeg med hækling bearbejder min inspiration og gør det til noget personligt og anderledes.”

Hvad giver hækling dig ?

Laura: Hækling giver mig plads til at være kreativ. Af princip holder jeg mig fra hækleopskrifter, og søger altid at være nytænkende i det jeg laver. For mig er det kun fantasien, der sætter grænser, og fantasi har jeg masser af! Ydermere føler jeg det afslappende og afstressende at hækle, og det giver mig enkelt sagt en fuldkommen ro i kroppen.

Hvad er dit næste hækle projekt ?

Laura: Altså jeg har ALTID en idé til en ny dukke, men jeg kan aldrig vide mig sikker på mit næste projekt, før jeg sidder med hæklepinden i hånden.

Hvad er dit bedste råd til folk der aldrig har hæklet før, men gerne vil igang ?

Laura: Få styr på de simple masker: luftmasker, fastmasker, stangmasker samt ind- og udtagninger. Derfra kan man nå meget langt, og andre typer af masker og komplicerede mønstre kan man altid stifte bekendtskab med senere. Vid også, at YouTube er din ven! Hvis du blot kender navnet på den hæklemaske du vil lære, så søg på YouTube, og du vil finde en masse gode guides og introduktionsvideoer.

Laura kraver

“Hvis du vil lære at hækle og har brug for en opskrift at støtte dig til, er Hjertefryds Flæsekrave helt perfekt. Den koster små 30 kroner, og indholder anvisniger til tre forskellige størrelser (baby, barn og voksen). Brug dine yndlingsfarver og giv flæsekraven dit eget personlige præg.”

Hvis du kun skulle gå i en farve resten af dit liv hvad for en farve ville du så vælge og hvorfor?

Laura: Jeg ville vælge lyserød af den simple grund, at det er min yndlingsfarve. Den er vidunderlig at se på, jeg føler mig altid godt tilpas i den farve og den gør mig glad. Og nu er det så lige gået op for mig, at jeg har alt for lidt lyserødt tøj i mit klædeskab?

Hvad er dit yndlings slik ?

Laura: Bland-selv-slik!!!! Jeg var som lille og helt op igennem mine teenage år meget, meget kræsen, og her er bland-selv-slik ideelt. Man kan vælge alle de vingummier, man bedst kan lide. Lige for tiden kan jeg faktisk bedst lide de gule vingummier om end det er med citronsmag eller banansmag, men for alt i verden skal det være Haribo.

slikHvad drømmer du om for tiden ?

Laura: Jeg drømmer om solskin, varme og bare tæer, så jeg værdsætter 100 procent de solstråler, der i skrivende stund kommer ind i min stue. Jeg håber virkelig, at solen er kommet for at blive, for godt vejr er lig med højt humør.

/Laura

Åhrrrr ! Hvor sød er hun lige ?? 🙂 Jeg er vild med hende, Laura ! Og jeg er ikke blevet mindre vild med hende efter at hun har hæklet en #RAINBOWOFTHEDAY til mig i før-fødselsdagsgave ! Se lige ! Den er jo helt fantastisk fin !!!

rainbow feeling

Til sidst vil jeg lige tease for et hækle projekt jeg netop har sat hende igang med, og som jeg er mega spændt på at se resultaet af !

…. Det er måske noget med en lyserød fugl … Hvem ved 😀

<3 Mathilde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WARDROBE CHALLENGE